A Beautiful Living

Welcome to A Beautiful Living! 🌿 I'm a mother of two, wife, historian, and communicator, living in Norway in an old farmhouse from 1870. Here, I celebrate slow living, rural life, and the journey of matrescence. Like any ordinary person, I'm trying to find meaning in everything. In a restless world where we need love, community, and connection more than ever before, I share about what's closest to my heart: the many nuances of motherhood and the experience of becoming and being a mother. I believe in a slower life, where acceptance and love are the norm, and where we can build a better world bit by bit. Since my first blog in 2009, I've tried to put into words what is difficult and elusive to understand, humanizing what has previously been taboo. Motherhood is a patchwork of such processes. On my blog and Instagram (@amongthemeadows), you'll find reflections on my life, embracing the ups and downs, and finding beauty in everyday moments in the tranquil meadows of Norway. Let's spread maternal love and make the world a more peaceful and better place together.

Årsoppsummering 2021

Årsoppsummering 2021

I mine yngre bloggedager, var lister en sterk forkjærlighet i skrivingen. Det er fryktelig lenge siden jeg har fylt ut en liste, og da jeg leste Claras årssammenfatning, ble jeg inspirert til å kopiere listen hennes og fylle ut min egen. Dette året har vært spesielt av mange ulike årsaker, og siden jeg ofte bruker årets siste dager til å reflektere over det som har vært, og hva jeg ønsker som skal komme, er det egentlig midt i blinken med en slik oppsummering.

Årsoppsummering 2021

Gjorde du noe i 2021, som du aldri har gjort før? 
Ja, jeg ble kontaktlærer for en klasse. Noe som var veldig krevende og spennende på samme tid. Jeg ble også tatt ut i UNIOs streik, og fikk virkelig kjenne på den urettferdige behandlingen av pedagoger og sykepleiere i lønnsoppgjøret. Noe som fortsatt engasjerer meg, og gjør meg fryktelig sint. Vi mistet både retten til å streike, og fikk dessuten ikke den reallønnsveksten vi fortjener. 2,8% lønnsøkning fikk vi i tvungen lønnsnemd, mens prisveksten i samfunnet for øvrig er på nærmere 5%. Hvilket vil si at lærere, og de øvrige medlemmene i UNIO, går ned i lønn. Dette var en virkelighet som traff meg som julekvelden på kjerringa. Og når det kommer til regjeringen vår, så er jeg ikke fan av hverken den forrige eller den nåværende. Og det skal mye til for at jeg klarer å ha tiltro til at våre arbeidsvillkår endres. Husk, at vi er en av de yrkesgruppene som har stått uten beskyttelse i pandemien. Og ikke fått innvilget overtidsbetaling, før nå nettopp.

Gikk du gjennom noen forandring? Ja! På veldig mange måter. Både fordi jeg vokste som fagperson, som privatperson, og som mamma. Og fordi jeg ble gravid igjen, noe som presset frem minner fra forrige svangerskap, fødsel og barseltid. Som har tvunget gjennom en bearbeidelsesprosess, som jeg fortsatt ikke føler er ferdig. Men langt mer tilbakelagt enn den var ved årets begynnelse. Jeg har også blitt bedre på å gi slipp på ting, og følelser og folk. Jeg er ikke der jeg vil være, men mye nærmere.

Ble noen av dine venner foreldre i år? Ja, opptil flere. Noen var førstegangs, men de fleste var andregangs.

Hvilken dato fra 2021 kommer du til å alltid minnes? 13.juli, da Håvard fylte 40, ble en utrolig fin dag der vi gjorde veldig stas på han. 21.desember, på min 33 årsdag, fikk jeg også en overraskelsesfeiring med noen av mine nærmeste. Og det var både fint og rørende. Og noe jeg virkelig kjente at jeg trengte i den tiden jeg er i nå, før fødsel.

Døde noen som stod deg nærme? Ikke i 2021. Takk og lov! ❤️

Hvilket land besøkte du? Jeg har vært innenfor landegrensene i to år nå. Og der skal jeg fortsette å holde meg en stund til.

Det beste kjøpet? Det er flere. Møbler til huset, malehjelp til stua, søskenvogn til M og babyen, og materialene vi skal bruke for å få ferdig fasaden på huset.

Var det noe som gjorde deg oppriktig glad? Å vite at jeg har gode folk rundt meg. Å føle meg trygg og ivaretatt. Det er en følelse jeg ikke tar for gitt!

Savnet du noe i 2021, som du vil ha mer av i 2022? Et år der jeg får trent regelmessig, brukt kroppen (i motsetning til tiden fra våren og frem til nå), vært sosial med alle menneskene jeg så for lite av i 2021, mer helse (denne høsten har bare gått til sykdom), og større evne til å slippe tak på ting som plager meg.

Hva ønsker du at du gjorde mer av? Jobbet mer i hagen, vært ute i naturen, fått frisk luft, trent styrke, spist bedre, og vært sosial.

Hva ønsker du at du gjorde mindre? Brukt mindre tid på å bekymre meg, og tenke over ting jeg ikke får forandret.

Favoritserier fra året som har gått? Ja, altså.. Nå har jeg vært sykemeldt så lenge, og hatt så mye smerter, at jeg har jo ikke gjort noe annet enn å se på tv. Føles det som i hvert fall. Kan i det minste nevne Downton Abbey (som jeg rundet tre gang på rappen), Wisting, Outlander og generelt mye svensk, britisk og dansk krim.

Den beste boken du har lest i år?  Jeg tror ikke jeg har greid å komme meg gjennom en eneste bok i år. Først på grunn av at jeg har vært for sliten til å fokusere når jeg har hatt tid, og deretter på grunn av at all hjernekapasitet har blitt spist opp av et kranglete svangerskap.

Favorittmusikk? For å oppsummere Spotify, har jeg hørt på flere hundre ulike sjangre. Men jeg har vært trofast mot rock, indie, og mange retro sjangere.

Hva var din største fremgang på jobben i 2021?  Det må ha vært den gode kontakten jeg fikk med elevene og kollegaene mine. For en fantastisk gjeng, på alle kanter!

Største fremgangen på det private planet? At jeg og mannen min er mer solide som par enn noen gang før. Og at vi er robuste, trygge og tydelige på hva vi vil og hvor vi vil hen.

Største feilen? Feiler vi ikke hele tiden? Jeg klarer ikke å komme på den største. Men hvis jeg tenker meg om, må det vel være hvordan jeg alltid undervurderer meg selv, og gjør meg selv liten.

Var du mer glad, eller tilfreds, sammenlignet med tidligere år? Definitivt gladere. Selv om året har bydd på vanskelige perioder. Og de vanskelige periodene har jeg tatt i mot, fordi jeg har sett på dem som viktige å gjennomgå. Men jeg har følt meg mer jordet, og tilstede i meg selv, sammenlignet med tidligere år.

Hva brukte du mest penger på i år? Barn og hus.

Ønsket du deg noe, som du også fikk? Ja, men aller mest nå til bursdag og jul. Jeg fikk en ny kaffekanne fra Georg Jensen, kearmikkboller til kjøkkenet, deler til bryllupsserviset vårt, nye solbriller, en ny kåpe, og fant flere bruktkupp jeg var fornøyd med.

Ønsker du deg noe som du ikke fikk? Ja, mange ting. Men slik er det alltid. Man kan ikke få absolutt alt, og det er jeg inneforstått med.

Hva gjorde du på din fødselsdag i 2021? Jeg ble vekt til frokostlevering på døra fra venninner, gaver, frokost på kjøkkenet, og deretter hadde jeg og H en barnefri lunsj i Tønsberg før vi dro hjem igjen. Der ble jeg overrasket med familie og noen venner med barn, kake, kaffe, sang og en million ballonger! Senere lagde vi til kveldsmat og hadde mer kaffeslaberas med familie, før jeg tok sen kveld.

Finnes det noe som skulle gjort året enda bedre? Ja, hvis jeg hadde klart å trene mer enn det jeg fikk til. Og vært mer ute i naturen. Men jeg har valgt å ikke stille så sterke krav til den delen. Bekkenløsning var ikke noe jeg valgte.

Hva fikk deg til å ha det bra? Å gi slipp. Å klare å bry meg mindre om det jeg ikke har kontroll over. Sette flere grenser. Omringe meg med mennesker som virkelig er glad i meg. Prioritere stunder og folk som gir meg gode opplevelser. Og ja - masse mestring på jobb!

Hvem savnet du? Familien min i nord. Pappa. Mamma, som bor alt for langt unna. Venninner som jeg ikke lengre har i umiddelbar nærhet.

De beste menneskene du møtte? 2021 har ikke vært året for nye bekjentskaper, utenom kollegaer. Vi tar det igjen når samfunnet åpner igjen!

Mest stolt over? Sønnen min. Mannen min. Oss som par. Meg selv for alt jeg har jobbet mot, og føler fremgang for. Men også familien vår som vokser.

Høyeste ønske akkurat nå? Et friskt år i 2022. Og at jeg får en god fødselsopplevelse.

Hva tenker du å gjøre annerledes i 2022? Våge mer. På alle plan. Stole mer på meg selv, og fortsette å trosse egne frykter og begrensninger. På samme tid vil jeg også prioritere helsen min, på en annen måte enn før.

Keiserfødsel

Keiserfødsel

Fra jul med bismak, til O'jul med din glede - En tekst om det å ta jula tilbake

Fra jul med bismak, til O'jul med din glede - En tekst om det å ta jula tilbake